Четири блиска сарадника Бориса Джонсона поднела оставке

Борис

Четири сарадника Бориса Джонсона пондела су оставку због инцидента за време строгих мера против корона вируса.
Четири блиска сарадника Бориса Джонсона поднела су у четвртак оставке у размаку од неколико сати, због све већег притиска на британског премијера.

Саветник за комуникације Джек Дојл потврдио је свој одлазак, убрзо након што је то учинила политичка саветница Мунира Мирза, а одмах за њима оставке су поднели и шеф кабинета Ден Розенфилд и главни лични секретар премијера Мартин Рејнолдс.

Оставке најближих Джонсонових сарадника долазе у тренутку када се све гласније и чешће поставља питање његовог вођства у владајућој странци због низа окупљања у кабинету и резиденцији у Даунинг стриту 10 на којима се конзумирао алкохол, а која су се догодила у време важења строгих мера због корона вируса.

Подсетимо, британска државна службеница Су Греј, која је била задужена да испита наводе о забавама које су одржаване у Даунинг стриту током локдауна, објавила је прелиминарни извештај од 12 страна.

Како се наводи, утврђено је да поједини догађаји у премијеровој резиденцији током локдауна није требало да се држе док другима „није требало да буде дозвољено да се развију онако како су се развили“.

Прекомерно конзумирање алкохола никада није примерено на радном месту, наведено је између осталог.

Такође, истиче се да ниједан члан особља не сме да се осећа угрожено толико да не може да пријави забринутост због одређене врсте понашања.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.