95,5 милиона од Покрајине за наставак опремања индустријске зоне

Антонио Ратковић

Град Сомбор добио је од Покрајине 95,5 милиона динара за наставак инфраструктурног опремања Индустријске зоне, а уговор о додели средстава данас је уручен градоначелнику Сомбора Антониу Ратковићу.
Овим средствима суфинансираће се израда саобраћајнице са пратећом инфраструктуром у зони саобраћајнице и јавне расвете у Индустријској зони у Сомбору, што ће омогућити бољу повезаност индустријско-пословне зоне са окружењем, а самим тим и боље услове за умапређење привредног капацитета.
Средства за суфинансирање инфраструктурног опремања индустријско-пословних зона добило је шест локалних самоуправа, а представницима ових градова и општина уговоре је свечано уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је истакао да ће ова улагања омогућити инвестиције у индустријско-пословним зонама што ће значити и нова радна места.
„Овим средствима обезбедићемо инфраструктуру за постојеће и за нове инвеститоре. У протеклим годинама развијали смо индустријске зоне и данас можемо да кажемо да свака локална самоуправа има потенцијал да привуче домаће и стране инвеститоре. Радили смо тимски, заједно са председником Републике Александром Вучићем и Владом Србије, и данас – од 165.000 незапослених, колико их је било пре шест година – имамо 89.000 незапослених у Војводини“, изјавио је Мировић.
Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић захвалио се на средствима које је град Сомбор добио за даље опремање Индустријске зоне.
„Ово је само наставак добре сарадње града и Покрајинске владе, с обзиром да смо и претходних година добијали средства за опремање Индустријске зоне, како бисмо створили што боље услове за постојеће, али и нове инвеститоре, који ће омогућити отварање нових радних места“, истакао је градоначелник Ратковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs