Абас: Вето Вашингтона на пријем Палестине у УН неодговоран, разочаравајући, за жаљење и срамоту

Abas

Председник Палестине Махмуд Абас изјавио је данас да амерички вето на резолуцију Савета безбедности, којом је био препоручен пријем Палестине у Уједињене нације, представља очигледну агресију на права, историју, земљу и светиње палестинског народа, доводећи у питање вољу међународне заједнице.

Абас је у интервјуу палестинској агенцији „WАФА“ истакао да је тај потез Вашингтона неоговоран, разочаравајући, за жаљење и срамоту.

Док се свет слаже око примене међународног права и подржава палестинска права, Америка наставља да подржава окупацију, одбијајући да примора Израел да прекине свој геноцидни рат. Она обезбеђује Израелу оружје и средства која убијају нашу децу и уништавају наше домове, а против нас је у свим међународним форумима и остаје на позицијама које не служе безбедности и стабилности у региону, казао је Абас.

Он је истакао да су Сједињене Државе прекршиле све међународне законе и одустале од свих обећања у вези са решењем две државе и постизањем мира у региону.

Абас је поручио да САД морају да схвате да се Блиски исток неће стабилизовати без праведног решења палестинског питања, истичући да је „Јерусалем са својим исламским и хришћанским светињама црвена линија коју нико не може да пређе”.

Према његовим речима, палестинско руководство ће развити нову стратегију за заштиту палестинских националних интереса и следиће своју агенду, а не америчку визију.

Палестина неће остати талац политика које су доказале свој неуспех, са којима се не слаже нико у свету, а наше реководсто ће преиспитати билатералне односе са Сједињеним Државама, како би осигурало заштиту интереса нашег народа и наших права, поручио је Абас.

Указао је да су непријатељски ставови које је заузела америчка администрација изазвали бес без преседана међу палестинским народом, потенцијално гурајући регион ка даљој нестабилности, хаосу и тероризму.

Палестинска ствар је непроменљива и непопустљива. Жртве, стрпљење и отпорност палестинског народа на њиховој земљи и њихова несаломива воља осујетиће све политике које подржава Америка. Све завере ће се срушити пред стварношћу и моћи Јерусалима, казао је Абас.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.