Бајдену пада популарност: Председник САД близу најнижег рејтинга, подржава га 40 одсто грађана

Bajden

Популарност америчког председника Џозефа Бајдена овог месеца била је близу најнижег нивоа током његовог председничког мандата, наводи се у данас објављеној анкети Ројтерса и Ипсоса.

Тродневно испитивање јавног мњења, које је завршено у недељу, показало је да 40 одсто испитаника подржава Бајденов учинак на месту председника, што је минимално повећање у односу на 39 одсто прошлог месеца, пренео је Ројтерс.

Бајденов рејтинг се кретао наниже од августа 2021. године, када је био испод 50 одсто, док је овог месеца близу најнижег нивоа током његовог председнишког мандата, који је износто 36 одсто и забележен је средином 2022. године.

Британска агенција очекује да ће се Бајден наћи у реваншу председничке трке у новембру 2024. с бившим председником Доналдом Трампом, фаворитом за републиканску номинацију.

Друге недавне анкете наводиле су на потенцијално изједначену трку између њих двојице. Анкета је показала да Американци виде економију, криминал и имиграцију као највеће проблеме са којима се земља суочава, а због чега су Трамп и други републиканци критиковали Бајдена.

Анкета Ројтерс и Ипсос прикупила је одговоре на мрежи од 1.017 одраслих, уз коришћење репрезентативног националног узорка.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs