Београдски сплавови међу 100 најбољих плажа на читавој планети: А најбоља грчка плажа завршила на 19. месту

Beograd

Београђани, али и сви други који су се некад затекли на сплавовима знају колико је тамо лепо за уживање преко дана, али и да је провод неприкосновен.

А да ли знате да су се сада нашли и на једној престижној светској листи.

Наиме, портал „Беацхатлас“ недавно је направио и објавио листу 100 најбољих плажа, а на списку су се нашли и сплавови у Београду.

Јасно вам је да није у питању нека конвенционална листа, а откуд сплавови међу плажама – па, портал „Беацхатлас“ узео је у разматрање и друге критеријуме.

Тако су у креирању листе помогли стручњаци за путовања и инфлуенсери из целог света.

Београдски сплавови заузели су сјајно 50. место.

„Сплавови усидрени дуж Дунава и Саве су централни део београдске и српске културе. Око 300 сплавова, познато је по најбољем ноћном животу на Балкану, а можда и шире. Иако пливање можда није примарна активност, мештани налазе утеху поред реке, посебно када се расхладе уз хладну чашу пива. За становнике, предео поред реке служи као урбана обала, јединствено уточиште где су опуштање и уживање увек на дохват руке“, стоји у њиховом објашњењу.

На листи се налазе и плажа Јабланичког језера у Босни и Херцеговини (57. место), Свети Стефан у Црној Гори (31. место), Бачвице у Хрватској (21. место), као и Вишки подморски тунел (59. место) и Блед у Словенији (75. место).

Подразумева се да су се на листи нашле и светски познате плаже, а прво место држи Бора Бора у Француској Полинезији. Након ње следе јужноафричка плажа Боулдерс, Wаикики на Хавајима, Копакабана у Бразилу и Маyа Баy на Тајланду.

А омиљено летовалиште Срба – Грчка пре наших сплавова има само две плаже Елиа Беацх недалеко од Никитија на 19. месту, а Парага Беацх која се налази на Миконосу нашла се на 24. месту.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.