Бесплатни уџбеници за ученике првих и других разреда

Gradsko vece

Градско веће Града Сомбора одржало је 215. седницу, на чијем дневном реду се нашло 11 тачака.
Између осталог, дата је сагласност на Програм манифестације „Сомборско лето 2024. године“ и спецификацију трошкова финансираних из буџетски средстава.
Поред тога, дата је и сагласност на Предлог за извођење радова на адаптацији унутрашњих зидова зграде Дечијег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ Сомбор.
На 215. седници, чланови Градског већа су одобрили средства за набавку 650 поклон пакета школског прибора и ранчева за ђаке прваке са територије локалне самоуправе. Град је у претходним годинама, као добродошлицу за полазак у основну школу, даривао ђацима првацима поклон пакете и тиме помагао родитељима и породицама са децом школарцима да школовање започну мотивисани за учење и будуће успехе. Са том праксом ће се наставити и ове године, како би и будући ђаци добили поклоне и били спремни за школовање. Такође, одобрена су и средства за набавку уџбеника за ђаке првих и других разреда основних школа са територије Гада Сомбора, чиме ће се у значајнијој мери подржати родитељство и финансијски растеретити припрема за почетак школовања 650 ђака првака и 610 ученика другог разреда основних школа.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.