Биће и 1.000 трактора на путу: Фармери у Италији не посустају, незадовољство и даље расте!

Protesti poljoprivrednika

Италијански пољопривредници који су организовали протесте широм земље данас су се поделили на провладине и антивладине присталице, након што је премијерка Ђорђа Мелони обећала помоћ током разговора са пољопривредним удружењима у петак.

– Јучерашњи састанак у министарству је лоше прошао, добили смо само обећања. Зато је још више возила на путу и довешћемо до 1.000 трактора – рекао је потпарол групе „Рисцатто Агрицоло“ Андреа Папа.

Папа је додао да је министар пољопривреде Франческо Лолобриђида у петак дошао на скуп непозван и да је дочекан звиждуцима.

Други чланови „Рисцатто Агрицоло“, између којих је Роберто Розати, имају другачије гледиште на јучерашње састанке с премијерком и министром пољопривреде, преноси Ројтерс.

– Јуче се догодило много ствари. Са моје тачке гледишта, то је био позитиван дан. Данас ћемо у гарнизону сагледати ситуацију и заједнички одлучити како даље – рекао је Розати и истакао да је Лолобриђида обећао да ће за пољопривреднике „врата увек бити отворена“.

Италијански фармери, као и њихове колеге широм Европе, организовали су протесте како би исказали противљење политици јефтиног увоза, високих трошкова и ниских цена пољопривредних производа, за које тврде да их промовишу држава и ЕУ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs