БК „Сомбор“: Бронзани и Никола Богатиновски

EP Boks

Сарајево је ових дана домаћин јуниорског Европског првенства у боксу. Нашу државу су представљали и Сомборци: Наташа Лукић (50 кг), Никола Богатиноски (57 кг) и Вељко Ристић (80 кг), као и тренер Стојан Кнежевић у стручном штабу наше репрезентације.
Вељко Ристић није имао пуно среће, јер је већ у уводној фази такмичења налетео на руског боксера Владислава Лавриненка, који је доказао класу и заслужено наставио такмичење. Наташа Лукић је у уводној фази била слободна, док је у мечу за полуфинале поражена (4:1) од домаће такмичарке Шејле Биберовић. Највише успеха имао је Никола Богатиновски који је себи обезбедио бронзано одличје. Никола је био слободан у осмини финала савладао Литванца Оскараса Плиауга. У четвртфиналу морао је да одмери снаге са Елдара Алиуом којег је савладао прекидом већ у првој рунди. У мечу за финале је дао свој максимум, што нажалост није било довољно да је бори за најсјајније одличје. Бољи од њега био је боксер из Израела, Артур Прохневскy.
По речима Стојана Кнежевића, Никола се поштено борио, дао је свој максимум и више него заслужено се окитио бронзаном медаљом.
„Поносан сам на Николу, за сав уложен рад и труд који му се на крају и исплатио. Бити трећи у Европи није мала ствар, поготово у оваквој конкуренцији. Овај дечкић тек креће да исписује своју боксерску причу, зна шта хоће, има циљ и пре свега дисциплину, вољу и жељу за напредовање“, рекао је Кнежевић.
Овим успехом, млади такмичар БК „Сомбор“ придружио се својим другарима из клуба, који су крајем априла такође освојили медаље на сениорском првенству Европе у боксу.
Да подсетимо, Јован Николић је освојио златну медаљу, док су Раде Јоксимовић, Омер Аметовић, Драгана Јовановић и Сара Миљковић били бронзани.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.