Богат програм током четири дана „Сомборског филмског фестивала“

Somborski filmski festival

Шести по реду „Сомборски филмски фестивал“ биће одржан у периоду од 11. до 14. јула у организацији Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор. Овогодишњи фестивал носиће слоган „Није лако кад си млад“, а селектор програма је Дејан Дабић.
Током четири фестивалска дана предвиђен је богат програм, а према најави планирано је и одржавање претфестивалског програма, 10. и 11. јула.
Програм овогодишњег фестивала чиниће домаћи и филмови из региона, а биће подељен у четири селекције – Главни такмичарски програм, „Селекција филмова младих аутора“, „Панорама словеначког филма“ и „Кад би Сомбор био Холивуд“.
Свечано отварање Фестивала најављено је за 11. јул у 20.30 часова у Атријуму Градске куће, након чега ће уследити пројекције филмова „Још један дан“ Радивоја Буквића, „Руски конзул“ Мирослава Лекића и „Екскурзија“ Уне Гуњак.
Наредног дана фестивала, 12. јула, заинтересовани суграђани моћи ће да погледају филм „Јорговани“ Синише Цветића, „Видеотека“ Луке Бурсаћа, те пројекције филмова „Хортикултура“ Владимира Сојата и „Бесне лисице“ Бориса Јурјашевића.
Субота, 13. јул резервисана је за четири пројекције – „За данас толико“ у режији Марка Ђорђевића, „Пеликан“ Филипа Хераковића, „Ита Рина – дива из Диваче“ Марте Фрелих и „Живи и здрави“ Ивана Мариновића.
Последњег дана „Сомборског филмског фестивала“, у 20.30 часова биће уприличено свечано затварање фестивала и додела награда, након чега је најављен концерт Мине Лазаревић.
Најављено је да ће у оквиру Фестивала бити уприличен и пратећи програм. „ЕсПрессо у 11“ биће одржан у петак 12. јула и суботу 13. јула у башти Дес Арта, са почетком у 11 часова. Промоција књиге Немање Сарача „Како сам открио Америку“, планирана је за петак 12. јул, у Свечаној сали Жупаније. Почетак програма најављен је за 19 часова.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.