Брнабић са амбасадором Кубе о добрим односима две земље и даљој сарадњи

Ana Brnabić

Председница Народне скупштине Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Кубе Лејдом Ернестом Родригес Ернандесом и нагласила да су односи две земље који трају дуже од 120 година традиционално добри и пријатељски и истакла спремност за даљим јачањем сарадње у свим областима од обостраног интереса.

Брнабић је посебно истакла области парламентарне сарадње, која је потврђена потписивањем Протокола о сарадњи два парламента 2015. године, саопштено је из Скупштине.

Наглашавајући важност јачања политичких, економских и културних веза између две земље, Брнабић је најавила формирање Парламентарне групе пријатељства са Кубом.

Амбасадор је захвалио на гостопримству и честитао Брнабић, а уручио је и честитку председника Парламента Кубе Естебана Хернандеза поводом њеног ступања на нову дужност, као и позивно писмо за учествовање на семинару о парламентарној дипломатији, који ће бити организован у септембру, у сарадњи са Институтом за међународне односе „Раул Роа Гарсија“, додаје се у саопштењу.

Саговорници су се сагласили да постоје велике могућности за продубљивање сарадње и договории су да интензивирају контакте на свим нивоима како би се остварили заједнички циљеви и интереси.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.