Брнабић се састала са директорком ММФ, Георгиева честитала на економским успесима

Georgieva i Brnabić

Премијерка Србије Ана Брнабић састала се у Дубаију са директорком Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристалином Георгиевом која јој је честитала на економским успесима.

„Одличан састанак са директорком ММФ-а Кристалином Георгиевом. Истакла сам да очекујемо раст нашег БДП-а од 3,5 одсто, што ће нам омогућити добру основу за наставак раста наше привреде. Разговарали смо и о вештачкој интелигенцији, с обзиром на то да ће у будућности земље које се баве њеним развојем бити у значајној предности у односу на остале“, написала је Брнабићева на Инстаграму.

Додала је да је охрабрујуће чути од Георгиеве похвале на рачун фискалне политике Србије.

„Наставићемо да радимо на свеукупном развоју наше економије и јачању животног стандарда свих наших грађана, на стабилан и одржив начин“, поручила је Брнабић.

Директорка ММФ-а Георгиева објавила је слику са састанка на друштвеној мрежи X, истакавши да је „дивно срести стару пријатељицу и жену лидера са Балкана“.

„Честитала сам јој на снажном економском учинку Републике Србије у оквиру програма који подржава ММФ: опоравак раста, пад инфлације и јавног дуга, резерве на највишем нивоу и припрема за вештачку интелигенцију“, навела је Георгиева.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs