„Црвена звезда“ и Фондација „Mozzart“ у борби против насиља над женама

Оне су снажне и храбре јер снага и храброст су женског рода! И зато о снази и храбрости жена које су претрпеле насиље морамо да мислимо 366 дана у години и гласно их подржавамо у њиховој борби док изговарамо „Стоп насиљу над женама“. Ову снажну поруку годинама уназад заједно шаљу ФК „Црвена звезда“ и Фондација „Моззарт“ који су и овог 8. марта посетили штићенице Сигурне куће у Београду.
Тренер црвено-белих Владан Милојевић и представници Фондације „Моззарт“ уручили су поклоне и цвеће женама о чијој храбрости се недовољно говори.
„Није живот трка на сто метара, живот је маратон. Свако искушење ће проћи, али морамо заједно да се боримо. Веома ми је драго што мој клуб и ја можемо да помогнемо и увек ћемо бити ту“, поручио је Милојевић.
Колико је подршка институција, али и компанија важна, потврђује и Весна Станојевић, координаторка Сигурне куће у Београду. Весна је захвалила Црвеној звезди и Фондацији Моззарт и додала да женама треба указивати пажњу сваког дана у години, али не куповином цвећа, већ тако што ћемо им показати да су битне, да нико нема право да их вређа, напада, омаловажава или третира као грађане другог реда.
Поводом обележавања Међународног дана жена представници Фондације „Моззарт“ подржали су и пројекат „Оплеменимо Прихватилиште” и посетили Прихватилиште за жене и децу жртве насиља у породици и жртве трговине људима у Сомбору. Мали кућни апарати, козметички пакети, као и симболични букети цвећа само су део вредних поклона који ће штићеницама ове установе олакшати свакодневни живот.
„Донација Фондације „Моззарт“ нам је од изузетног значаја и надамо се да ће се наша сарадња наставити. Пружамо уточиште женама из различитих крајева Војводине, а за нас је специфично то да нам долазе и жене које су жртве трговине људима јер се налазимо у близини граничних прелаза. Поред психолошке подршке и оснаживања, обезбеђујемо им и комплетну здравствену заштиту, правну помоћ и све потребне информације како би оствариле своја права. Важно је препознати насиље, не окретати главу и пријавити га“, истакла је Јелена Стакић, директорка Центра за пружање услуга социјалне заштите Града Сомбора.
Фондација „Моззарт,“ као и њен оснивач компанија „Моззарт“, годинама уназад верна су подршка Сигурним кућама од севера до југа земље. Вредне донације до сада су стигле на адресе установа у Београду, Новом Саду, Зрењанину, Сремској Митровици, Панчеву, Крагујевцу, Врању, Нишу, Прибоју…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.