Дачић: Ако је хапшење динара део политике Куртија којег Запад подржава, шта је следеће?

Dacic

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић поручио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти наставља са терором против српског народа на Косову и Метохији упадом полиције у експозитуре Поштанске штедионице.

„Курти наставља са терором против српског народа на Косову и Метохији, упадом полиције у експозитуре Поштанске штедионице. Докле ће више међународна заједница толерисати насиље над Србима? Или се то не уклапа у клише? Ако је хапшење динара део политике Куртија којег Запад подржава, шта је следеће? Хапшење динара, протеривање и убијање Срба, зар то треба да дочекамо? Куртију не вреди говорити, али ако се међународна заједница не дозове памети, све ово води у нове сукобе на Балкану са несагледивим последицама“, изјавио је Дачић, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Припадници тзв. косовске полиције са пушкама и панцирима упали су данас у експозитуре Поштанске штедионице у Косовској Митровици, Звечану, Зубином потоку и Лепосавићу, док су грађани покушавали да подигну пензију, социјалну помоћ и друга новачна средства, јавио је дописник Тањуга са КиМ.

Из тзв. косовске полиције речено је да они заједно са пореском службом и уз дозволу тзв. косовског тужилаштва врше “контролу незаконитог пословања“.

Полиција је такође упала и у зграду Управе за трезор у Косовској Митровици.

Када су припадници полиције ушли у зграде, странке које су се налазиле у просторијама штедионице су избачене из зграде, док су радници задржани, а испред све четири експозитуре налазе се припадници полиције наоружани дугим цевима.

Поред тога, припадници специјалних јединица распоређени су на више пунктова у улицама које воде према банкама.

У близини Поштанске штедионице у Звечану налазе се и полицајци Еулекса, као и једно возило грчког Кфора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.