Дачић: Бити полицајац није посао, већ позив који захтева одговорност и преданост

Ivica Dačić

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић поручио је, на промоцији 43. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, да бити полицајац није само посао, већ и позив који захтева велику одговорност и преданост.

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова, Дачић је младим полицајцима честитао на успешно завршеној обуци и уласку у полицијске редове.

„Ваша одлука да се придружите овом позиву показује вашу храброст, пожртвованост и спремност да служите заједници. Сада сте део тима који је ту да штити и служи грађанима, да одржава ред и мир у нашем друштву. Заједно са старијим, искусним колегама, борићете се против криминала и свих пошасти савременог друштва“, рекао је министар Дачић, додавши да је у нашој земљи улога полиције у очувању безбедности од великог значаја.

Он је поручио младим полицајцима да је њихова дужност да поступају са интегритетом и поштењем, уз поштовање закона и Устава Републике Србије.

„Не заборавите вредности којима су вас научиле ваше породице, а које је стручан наставни кадар овде надоградио вештинама и знањем. Сигуран сам да је било и напорно и тешко, али сам исто тако сигуран да сада, док стојите у строју, у себи кажете ‘вредело је’. Држава вам је пружила прилику, дала могућност, обучила и дала посао и овлашћења“, нагласио је министар Дачић.

Такође, министар им је поручио да увек треба да се држе високих стандарда и етичких принципа.

„Будите храбри, будите доследни, будите праведни. Ваша обука је само почетак ваше каријере у полицији, и пред вама су изазови који ће захтевати вашу посвећеност и упорност. Верујем у вас и у вашу способност да обављате свој посао са чашћу и поштењем. Хвала вам што сте изабрали да служите својој земљи као полицајци“, истакао је министар Дачић, пожелевши полицајцима да их понос и одговорност воде кроз каријеру и да им сигурност и срећа прате сваки корак.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.