Директор Поште Србије писао амбасадорима земаља Квинте због дешавања на Косову

Pošta Srbije

В.д. директор ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић послао је писмо амбасадорима земаља Квинте у којем је затражио њихову хитну реакцију и предузимање конкретних активности које би довеле до пуштања ухапшених радника на слободу у Гораждевцу на Косову.

У саопштењу Поште Србије наводи се да они најоштрије осуђују хапшење својих радника на Косову и Метохији од стране Куртијеве полиције.

„Наши запослени су породични људи који поштено обављају свој посао, као и сваки запослени у поштама широм света, а терор који је спроведен над нашим радницима у Гораждевцу, представља још један у низу напада на српску заједницу на овим просторима“, наведено је у саопштењу.

Возач В. М. и његов пратилац В. П., запослени у Пошти Србије приведени су од стране косовске полиције.

„То јасно указује на политички мотивисано и незаконито поступање. Такође, захтевање изјаве од управнице Поште у Гораждевцу представља додатни притисак на нашу институцију и покушај дестабилизације пословања“, наводе.

Додају да дешавања у Гораждевцу има за циљ спречавање исплате пензија житељима те српске енклаве , као и систематско угрожавање српског народа на Косову и Метохији.

„Овај чин терора јасно показује Куртијеву намеру да угрози опстанак српског становништва на вековним огњиштима и да спроведе политику етничког чишћења“, наведено је у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.