Ђурић и министарка Есватинија о сарадњи и подршци територијалном интегритету Србије

Marko Đurić
Министар спољних послова Марко Ђурић разговарао је са министарком спољних послова и међународне сарадње Краљевине Есватини Фолилом Шаканту о пријатељству две земље и интензивирању политичког дијалога, али и о подршци коју та земља пружа територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Ђурић и Шаканту су потписали Општи споразум о сарадњи између Владе Србије и Владе Краљевине Есватини о оснивању Мешовите сталне комисије за сарадњу, саопштило је Министарство спољних послова.

Ђурић истакао је да је Србија посвећена развоју пријатељства и свестраних односа са Краљевином Есватини и свим државама и народима афричког континента, подсетивши да те везе датирају још из периода Социјалистичке Федеративне Републике Југославије (СФРЈ) и базирају се на узајамној подршци.

Министар је изразио захвалност Краљевини Есватини на подршци територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и упознао је саговорницу о току дијалога Београда и Приштине и проблемима српског народа на Косову и Метохији.
Подвукао је да је Србија недвосмислено посвећена миру и проналажењу трајног и одрживог решења, уз пуно поштовање основних начела међународног права и правно обавезујуће резолуције Савета безбедности УН 1244.

Ђурић је информисао саговорницу о економским успесима Србије у протеклој деценији и истакао да постоји снажна и недвосмислена воља за унапређење економске сарадње са Есватинијем.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.