Ђурић отворио Српско-амерички економски форум у Лас Вегасу

Đurić

Амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић отворио је Српско-амерички економски форум који се први пут одржава у Лас Вегасу.

Ђурић је у уводном обраћању истакао да Србија види велики потенцијал за јачање веза са пословним круговима у америчкој савезној држави Невади која је домаћин форума, као и да раширених руку очекује све партнере у реализацији будућих успешних подухвата.

„Србија је сада земља прелепих прича о свеукупном напретку, динамичном развоју и здравим амбицијама. Од удвострученог БДП-а за само неколико година и привлачења највећег дела регионалних инвестиција, преко најсавременијих фабрика, брзих возова, нове мреже аутопутева, слободне трговине и увећавања броја авио-линија ‘Ер Србије’ са Западом и Истоком, раста животног стандарда грађана, до златног циља за 2027. годину у виду светске изложбе ‘Експо’ чији смо поносни домаћин и на чијим припремама већ увелико радимо“, рекао је Ђурић, наводи се у саопштењу амбасаде Србије у САД.

Он је навео и да је економска сарадња Србије и САД од посебног значаја, а да се позитиван допринос даљем развоју пословних и привредних односа већ рефлектује кроз саме учеснике данашњег скупа.

Званичници савезне државе Неваде и града Лас Вегаса уручили су амбасадору Ђурићу признање којим се изражава захвалност Амбасади Републике Србије у Вашингтону за допринос промоцији и јачању трговинских, туристичких и инвестиционих веза, као и свеукупне сарадње Србије и САД.

Први Српско-амерички економски форум у Лас Вегасу у организацији Стратешке европско-америчке лиге (СЕАЛ) одржан је на тему подстицаја ангажмана дијаспоре на јачању билатералних економских односа.

Поред представника Привредне коморе Србије, Министарства науке, технолошког развоја и иновација, БИО4 Кампуса и Нишког кластера напредних технологија, догађај је окупио представнике америчких фирми које су прошле године посетиле Србију у оквиру трговинске мисије Министарства трговине САД, Америчке привредне коморе, српско-америчких компанија, као и бројне представнике српске дијаспоре из Неваде и околних америчких савезних држава.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs