Ђурић: Захвалност Ираку на ставу о непризнавању независности Косова

Đurić

Министар спољних послова Републике Србије Марко Ђурић је у телефонском разговору са министром спољних послова Ирака Фуадом Хусеином истакао посвећеност Србије даљем унапређењу билатералних односа заснованих на пријатељству и међусобном разумевању двају народа.

Указујући да Србија високо цени принципијелност ирачке стране по питању поштовања нашег територијалног интегритета и суверенитета, Ђурић је поновио захвалност Србије на ставу Ирака о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Када је реч о конкретним областима сарадње, Ђурић је пренео заинтересованост Србије за проширење привредне сарадње, поздравивши том приликом узлазни тренд у обиму трговинске размене између двеју земаља протеклих година, уз уверење да ће се тај тренд наставити и у предстојећем периоду.

Одличан корак у повезивању двају министарстава, према речима министра Ђурића, јесте успостављање сарадње између Дипломатске академије Министарства спољних послова Србије и Института за спољне послове при Министарству спољних послова Ирака, којим је омогућена размена искустава и знања између српских и ирачких дипломата.

Упутивши позив министру Хусеину да посети Србију, шеф српске дипломатије оценио је да ће његов долазак представљати додатну потврду блиских веза између наших земаља и народа.

Ђурић борави у Њујорку, као члан делегације коју предводи председник Републике Србије Александар Вучић, поводом предстојеће седнице Генералне скупштине Уједињених нација на којој ће се разматрати нацрт Резолуције о Сребреници.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.