Експерти Војске Србије у посети САД: Размена искустава у области сајбер безбедности двеју земаља

Vojska Srbije

Група експерата Војске Србије у области сајбер безбедности боравила је ове недеље у Сједињеним Америчким Државама, у савезној држави Охајо, ради реализације активности обуке и размене искустава у овој области, саопштило је Министарство одбране.

Како се наводи, активност је реализована у оквиру програма државног партнерства Србије и Охаја, с циљем размене професионалних искустава, јачања капацитета за одбрану од претњи из информационог простора и разматрања могућности за наставак сарадње стручних служби двеју земаља.

Припадницима Војске Србије су током посете представљени програми, капацитети и институције савезне државе Охајо за сајбер безбедност, а били су у прилици и да разговарају с водећим експертима ових институција.

Заједно с колегама из Националне гарде Охаја, посетили су и државни институт за образовање и обуку у области сајбер безбедности који делује у оквиру Универзитета у Синсинатију.

Делегација Војске Србије је током боравка у САД посетила и 121. ескадрилу Националне гарде Охаја за попуну горивом — као гост њених органа за сајбер безбедност заједно с представницима 179. ескадриле за сајбер простор — којом приликом су јој представљени основни задаци и активности јединице.

Ова посета представља наставак успешне сарадње Војске Србије и Националне гарде Охаја у области сајбер одбране и даје допринос даљем развоју способности и интероперабилности оружаних снага, а тиме и укупних војно-војних односа Србије и САД, додаје се у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.