ЕПС има довољно струје за потребе грађана Србије

Bandere struja

Електропривреда Србије је способна да у свакој ситуацији обезбеди довољну количину електричну енергију за потребе грађана наше земље, изјавио је генерални директор Душан Живковић и навео да је претходних дана максимална потрошња струје била око 97.000 GWh.

Живковић је рекао за Танјуг да се ЕПС током лета припремио за мало већу потрошњу и да је то један од разлога због којег колапс у петак није оставио Србију без струје.

„Догађај који се десио јесте угрозио озбиљно Албанију, Црну Гору, Босну и Херцеговину и Хрватску. Међутим, Електропривреда Србије и наша земља нису имале никаквих последица, јер у овом периоду, у сваком тренутку, ми смо у ситуацији да обезбедимо довољну количину електричне енергије за наше потребе, као и да околне системе држимо у некаквој ситуацији пажње и да обезбедимо стабилност снабдевања“, рекао је Живковић.

Говорећи о максималној потрошњи током овог месеца, Живковић наводи да је потрошња, након што је мало захладнело, пала са близу 97.000 ГWх на 90.000 ГWх.

„То је у границама неких летњих потрошњи, без значајно великих температура и значајног пораста потрошње када су у питању клима уређаји. Иначе, овај период, генерално, због климе зна да повећа потрошњу 10 до 15 процената на дневном нивоу, када је велика температура“, рекао је Живковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.