(ФОТО) „Лига малих шампиона“ окупила малишане од пет до седам година

Liga malih šampiona

У организацији Спортског савеза Србије и Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање Србије, а уз подршку Спортског савеза Града Сомбора и локалне самоуправе, одржано је такмичење „Лига малих шампиона“ у којем су учествовала деца из Предшколске установе „Вера Гуцуња“ – вртића: „Маслачак“, „Венчић“, „Бајка“, „Сунце“, „Ђурђевак“, „Цврчак“ и „Бубамара“. Такмичење се одржало на Градском стадиону, а испред Града, такмичење је отворила чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство, Антонија Нађ Косановић.
Четрнаест екипа из седам вртића, узраста од пет до седам година, такмичило се на полигону спретности у две дисциплине: „буди брз и спретан“ и „трка на 20.000 центиметара“. Дисциплина „буди брз и спретан“ подразумевала је трчање од четири метра, колут напред, суножне скокове из поља у поље, скокове из обруча у обруч, прескакање препона у трку и убацивање лопте у кофу, док је „трка на 20.000 центиметара“ подразумевала штафетно трчање свих десет такмичара из екипе учеснице.
На крају такмичења две екипе су однеле титулу најбољег. Вртић „Венчић“ је победио у полигону спретности, а Вртић „Сунце“ је победио у штафетним тркама. Обе екипе су с оствареним резултатима добиле прилику да учествују на завршном турниру који ће се одржати средином септембра у Београду.
Председник Спортског савеза Града Сомбора Милош Мијић, захвалио се свима на учешћу и бројној публици која је испунила трибине Градског стадиона, како би подржала наше најмлађе суграђане.
„Желим да се захвалим деци, вртићима и Предшколској установи, као и родитељима, што смо се сви заједно данас окупили овде како би по први пут у нашем граду организовали овакво једно такмичење. Сигуран сам да ће деца уживати и надам се да ћемо следеће године поновити ову прелепу манифестацију“, рекао је Милош Мијић.
Догађају је присуствовао, те поздравио такмичаре и бројну публику и Горан Вјештица, председник Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање Србије.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.