Гордана Малетић сутра у Народној библиотеци у Апатину

gordana Maletic

Сутра, са почетком од 13 часова, у Народној библиотеци „Миодраг Борисављевић“ у Апатину, гостоваће Гордана Малетић. Гордана је рођена у Београду 1952. године. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду на групи за југословенску и општу књижевност. Од 1982. године објавила је велики број књига за децу.
Најважнији књижевни жанрови у којима се огледа су: кратка прича, приповетка, роман и есеј. За своје стваралаштво добила је више домаћих награда, од којих су најзначајније награде Змајевих дечјих игара: Раде Обреновић за најбољи дечји роман године (Витезови мачјег срца, 2000) и Награда за изузетан допринос савременом изразу у књижевности за децу (2015), Награда града Ниша за најбољу књигу године за књигу „Катарке Београда“ (2018) и Награда „Невен“ за књигу Лутања баштенских патуљака, (2019), Награда Општине Чајетина „Витез српске књижевности“ (2023), Награда Банатског културног центра за животно дело, Плакета „Булка“, Црвенка, за свеукупан рад на пољу књижевности и друге.
Њене књиге „Спасоносна одлука“ и „Крађа винчанске фигурице“ носе ознаку „Wхите Равенс“ као препоруку за читање и превођење Међународне омладинске библиотеке из Минхена.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.