Градиће се нови гранични прелаз са Мађарском – На Келебији у плану раздвајање путничког и теретног саобраћаја

Granični prelaz

Влада Србије донела је одлуку о образовању радне групе за преговоре и реализацију пројекта новог граничног прелаза Келебија-Томпа 2.

Задатак радне групе биће вођење преговора између влада Србије и Мађарске и реализација пројекта о новом пресеку граничне линије и успостављања граничног прелаза Келебија-Томпа 2.

Председник радне групе је Емеше Лалић Урбан, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а заменик Мирослав Алемпић, вршилац дужности помоћника министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Радна група има још осам чланова из Управе граничне полиције, Агенције за просторно планирање и урбанизам, Републичке дирекције за имовину, Коридора Србије и Управе царина.
– за чланове:

Председник радне групе, како се наводи, може да позове представнике других органа и организација да учествују у раду групе.

Иначе, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић је у мају прошле године изјавио да мађарски партнери планирају да граде нови прелаз Келебија, мало даље од досадашњег прелаза, ка којем ће водити једно одвајање Ипсилон крака са српске стране. Тако ће један гранични прелаз на Келебији бити намењен само за путнички, а други за теретни саобраћај.

– Када се све то буде завршило, имаћемо пет потпуно равноправних прелаза, у смислу броја путника – казао је тада Весић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.