Градско веће: Усвојено расписивање два јавна конкурса

Grad Sombor veće

Одржане су две седнице Градског већа Града Сомбора.
Између осталог, донета је Одлука о расписивању Јавног позива за финансирање програма/пројеката који подстичу рад ловачких друштава и удружења на територији Града Сомбора. Јавним позивом предвиђено је финансирање програма и пројеката који обухватају активности као што су: старање о ловишту, улагање у развој ловишта, узгој и заштита дивљачи, куповина и унос дивљачи у ловишта, закуп ловишта, текући трошкови удружења и унапређење рада удружења у области ловног туризма. Такође, донета је Одлука и о расписивању Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање програма/пројеката добровољних ватрогасних друштава и ватрогасних савеза на територији локалне самоуправе.
Чланови Градског већа прихватили су Понуду ЈКП „Зеленило“ Сомбор у вези са поставком и уградњом, те са набавком нове опреме за дечија игралишта и новог урбаног мобилијара у граду и насељеним местима у овој години.
На одржаној седници, усвојен је Предлог Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња на територији Града Сомбора, за период 2024-2027. године. ЛАП дефинише правце деловања Града Сомбора у области социјалног укључивања Рома и Ромкиња, као и конкретне мере и активности којима се настоји побољшати садашњи положај припадника ромске заједнице, уз јасне механизме помоћу којих се може пратити остваривање дефинисаних циљева.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.