Градском музеју Сомбор 8,8 милиона од Министарства културе

Gradski muzej u Somboru

У овој години, по јавним конкурсима које је спровело Министарство културе Републике Србије, Градски музеј Сомбор, добио је укупно 8.805.000 динара за реализацију пет пројеката. Наиме, за пројекат израде пројектно–техничке документације за реконструкцију, санацију и адаптацију објекта Градског музеја Сомбор са претварањем поткровне и подрумске етаже у корисну на Конкурсу за финансирање или суфинансирање пројеката у области откривања, прикупљања, истраживања, документовања, проучавања, вредновања, заштите, очувања, представљања, интерпретације, коришћења и управљања непокретним културним наслеђем у 2024. години опредељено је укупно 6 милиона динара.
За пројекат „Последњи ловци и први земљорадници Бачке: археолошко истраживање локалитета Магарећи млин” опредељено је 1,3 милиона, док је за пројекат „Израда витрина за смештај некњижне библиотечке грађе” на Конкурсу за финансирање или суфинансирање пројеката у области библиотечко–информационе делатности опредељено 355.000 динара.
По Конкурсу из области заштите и дигитализације културног наслеђа, за пројекат „Осавремењивање и допуна садржаја на ИQ тоуцх паметној табли Музеја Батинске битке” добијено је 550.000 динара.
Када је реч о четвртој фази пројекта „Ревитализација и реорганизација депоа у депадансу Градског музеја Сомбор — Музеју Подунавских Шваба” на Конкурсу за финансирање или суфинансирање пројеката у области откривања, прикупљања, истраживања, документовања, проучавања, вредновања, заштите, очувања, представљања, интерпретације, коришћења и управљања музејским наслеђем, опредељено је 600.000 динара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.