Грчка полиција ухапсила Италијана у вези са шверцом нафте вредним 21 милијарду долара

Grčka

Грчка полиција данас је у Атини ухапсила италијанског држављанина, кога је идентификовала као вођу криминалне организације која је наводно незаконито зарадила 21 милијарду долара од шверца нафте.

Према Интерполу, Италијан је био водећи члан криминалне организације која се бавила међународним шверцом нафтних деривата, а ова организација је као власник танкера, вршила претовар нафтне из латиноамеричких лука у друге луке широм света, преноси италијанска пише Ађенција нова.

Ова криминална мрежа је наводно куповала сателитске репетиторе и уређаје за идентификацију од повучених бродова који се налазе у азијским лукама, инсталирала их на своје танкере за нафту и искључивала их током транспорта нафтних деривата, а тако су пролазили контроле.

Грчка полиција је саопштила да је ухапшени Италијан водио лагодан живот и живео са породицом у вили у приморском делу на периферији Атине, као и да је редовно путовао у луксузним аутомобилима, пише Ађенција нова.

Он је претходно био ухапшен у Дубаију, али је пуштен након пресуде надлежног суда, према којој је био само посредник и потпуно неповезан са злочинима за које је оптужен.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.