Грујичић најавила формирање Здравственог центра у Мајданпеку: Потребни су специјалисти и лекари опште праксе

Danica Grujičić

Министарка здравља Даница Грујичић посетила је Мајданпек, где је најавила да ће Дом здравља и Општа болница поново постати Здравствени центар, указавши и на тамошњи недостатак лекара и медицинских сестара.

„Драго ми је да је у року испоручен нови мамограф за Општу болницу у Мајданпеку“, рекла је министарка новинарима током посете.

Она је најавила да ће поновним формирањем Здравственог центра лакше бити организоване посебне специјалистичке службе које су дефицитарне.

„Велики је проблем недостатак кадрова, лекара и медицинских сестара, али ја се надам да ћемо са одређеним анкетама, које сада спроводимо, са студентима завршних година факултета као и са лекарима који нису запослени, наћи начина да дођу у мале средине и да своју каријеру макар започну овде“, рекла је Грујичић.

„Обезбеђен смештај и посао за младе лекаре“

Према њеним речима, јако је важно што је град оживео и што има добру сарадњу с компанијом Зиђин.

„Била сам овде пре 10 година и било је тужно ходати улицама а ово је сада град који живи. Видим да има јако добру сарадњу са ЗиЈин-ом и да се они труде да испоштују све еколошке принципе. Оно што сада раде, тек ће се видети за пет до 10 година, али је ово град који живи“, рекла је Грујичић.

Она је упутила молбу млађим лекарима да размисле и дођу у Мајданпек, „добију посао одмах“.

„За њих је општина обезбедила смештај. Потребни су не само специјалисти већ и лекари опште праксе. Много се тога мења у организацији здравствене заштите. Оно што је добро код Здравствених центара, јесте што се неће дуплирати специјалистичке службе. Болница и Дом здравља су у једном дворишту и онда ће много лакше бити организовани и специјалистички и општи прегледи”, рекла је министарка здравља.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs