Хилари Клинтон: Дезинформације које генерише АИ могле би да угрозе изборе 2024. године

Hilari Klinton

Бивша државна секретарка САД Хилари Клинтон и амерички званичници изјавили су да су забринути да би дезинформације које генерише и шири вештачка интелигенција (АИ) могле да угрозе председничке изборе 2024. године.

Бивша државна секретарка и кандидаткиња за председника 2016, рекла је да мисли да би страни актери попут председника Русије Владимира Путина могли да искористе вештачку интелигенцију како би се умешали у изборе у САД и другим државама, пренео је „Волстрит џурнал“.

„Онај ко није забринут не обраћа пажњу“, рекла је Клинтонова у четвртак на Универзитету Колумбија, где су изборни званичници и технолошки руководиоци разговарали о томе како би вештачка интелигенција могла да утиче на глобалне изборе.

Клинтонова је рекла да је Путин покушао да је поткопа пре избора 2016. ширећи дезинформације на Фејсбуку, Твитеру и Снепчету о „свим ужасним стварима“ које је наводно урадила.

„Мислим да то нико од нас није разумео“, истакла је она.

Клинтонова је навела да она то није разумела, као ни људи у њеној предизборној кампањи.

„Такозвани дарк веб био је испуњен оваквим мемовима и причама и видео снимцима свих врста који су ме приказивали више него ласцивно“, рекла је она.

Клинтонова је нагласила да је оно што су јој урадили било примитивно, а да је оно о чему се сада прича скок у технологији.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.