Хронологија бешчашћа: Историја ће им ово запамтити, погледајте дневник увреда ђиласоваца на рачун Срба из Републике Српске

Marinika i Đilas

Једна од категорија становништва коју ђиласовци нарочито мрзе, јесу Срби из Републике Српске.

Последњи у низу који је овај интегрални и часни део српског народа прописно извређао, јесте народни посланик Странке слободе и правде (ССП) Ђорђо Ђорђић, који осим што се заложио за укидање њихових права неумесно је ниподаштавао њихов говор, што је пренето на тајкунском медију.

Ђорђић није први опозиционар који се на тако рђав и нехуман начин односио према прекодринској браћи. То је пре неколико месеци учинио и Синиша Ковачевић. Као што је Ђорђић увредљиво измислио да се Срби из Републике Српске ,,продају за 20 марака“ (не знамо да ли је заборавио да данас постоји евро, а не марка, или је мислио на конвертибилне марке) тако је и Ковачевић својевремено на платформи Икс вређао имагинарног Риста из Фоче, па је тек након бурне реакције јавности обрисао срамну објаву. Све то је тек мали делић онога што је опозиција урадила у кампањи против Срба из Републике Српске.

Разочарани изборним дебаклом у децембру на свим нивоима, морали су да пронађу неку жртву коју ће окривити за сопствени неуспех, јер кукавица ће за сопствени неуспех увек пре окривити другог него себе.

Није само форсирање лажне приче о фантомским бирачима да би се оправдао пораз разлог зашто ђиласовци мрзе Србе из Републике Српске. Други разлог, и не мање важан, је њихова аутошовинистичка политика и идеологија мржње према сопственом народу и српским националним интересима.

Неки од истакнутих чланова коалиције Србија против насиља, попут Биљане Стојковић, отворено су изјавили да се залажу за укидање Републике Српске. Још суманутији од Стојковић јесте Душан Теодоровић, који се залаже за забрану уласка у Србију Србима из Републике Српске.

Мариника Тепић их је оптуживала чак да су извршили инвазјју на Србију.

Погледајте компилацију бешчашћа ђиласоваца, видео у коме су сабране многе њихове увреде на рачун нашег народа са друге стране Дрине.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.