Истрага о куповини Твитера: Амерички судија за прекршаје наредио Маску да поново сведочи

Mask

Савезни судија је наредио Илону Маску да поново сведочи у истрази коју је спровела америчка Комисија за хартије од вредности (СЕЦ) о преузимању Твитера вредном 44 милијарде долара, дајући регулатору и милијардеру недељу дана да се договоре о датуму и месту за разговор.

Налог америчког судије за прекршаје Лаурел Билер, издат у суботу, формализовао је привремену одлуку коју је донела у децембру и којом је стала на страну СЕЦ, пренео је Ројтерс.

СЕЦ је тужила Маска у октобру како би га приморала да сведочи у оквиру истраге о његовој куповини Твитера 2022, гиганта друштвених медија који је касније преименовао у X.

Маск, који је генерални директор Тесле и Спјесекса, одбио је да сведочи у септембру у оквиру истраге, саопштила је СЕЦ.

Агенција испитује да ли је Маск поштовао закон када је поднео потребну документацију о куповини акција Твитера и да ли су његове изјаве у вези са договором биле тачне.

Да ли је Маск прекршио закон о хартијама од вредности?

Маск се борио против покушаја СЕЦ да га саслуша још једном, рекавши да је то већ урадио два пута и оптужио регулатора за узнемиравање.

Билер је одбацила тај аргумент.

СЕЦ је имала овлашћење да изда судски позив, којим су тражене релевантне информације, навела је Билер у пресуди.

Билер је додала да ће, ако СЕЦ и Маск не буду могли да се договоре о датуму и времену за разговор, контактирати обе стране и одлучити уместо њих.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs