Изградња брзе пруге, ревитализација пруге Сомбор-Врбас и реконструкција станица у Сомбору и Кљајићеву

pruga vrbas

Радови на изградњи железничког вијадукта у Врбасу, на делу треће деонице међународне брзе пруге од Београда до Будимпеште, приводе се крају. Исте су обишли председник Републике Србије Александар Вучић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, те представници више локалних самоуправа, међу којима и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић.
Том приликом, председник Вучић је изјавио да ће, када буде завршена брза пруга, грађани од Београда до Суботице моћи да стигну за 75 минута, те да ће се њеном изградњом отворити бројне пословне прилике и поспешити животни стандард грађана у насељеним местима кроз која она пролази. Поред тога, председник Србије је додао да ће се, када се заврши пруга до Будимпеште са мађарске стране, од Београда до Будимпеште путовати два сата и четрдесет минута. Планирани завршетак изградње брзе пруге је крајем 2024. године.
Изградња брзе пруге је изузетно значајна и за Сомбор, јер је у току израда пројектно – техничке документације за ревитализацију и модернизацију регионалне пруге Сомбор – Врбас, у дужини од 52 километра. Када се пруга модернизује, грађани Сомбора ће имати прикључак на брзу пругу Београд – Будимпешта. Планирана брзина којом ће се возови кретати по прузи од Сомбора до Врбаса ће износити око 120 километара на сат, а поред тога, планирана је и реконструкција железничке станице у Сомбору и Кљајићеву.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.