Још једно српско село добија вртић: Почиње изградња обданишта у Заблаћу код Чачка

Vrtić

Још једно српско село добиће вртић, у питање је Заблаће код Чачка у ком живи велики број малишана, а чија изградња почиње следеће седмице.

Град Чачак је један од четири града и општине у целој Србији који је прошао на конкурсу Министарства просвете у оквиру Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ за 2023. годину.

– Четири године уназад радимо на, пре свега, планском акту, прибављању земљишта и објеката у својину града, затим на решењу о уклањању објеката и, наравно, пројектно-техничкој документацији и грађевинској дозволи. Све то је завршено пре две године, а самим тим су се стекли услови да конкуришемо код Министарства просвете и један смо од четири града и општине у целој Србији, са којим је ресорно министарство потипсало уговор у марту – рекао је Тодоровић.

За изградњу новог вртића у Чачку издвојено је преко 110 милиона динара, простираће се на око 1.200 метара квадратних и обезбедиће 120 нових места за малишане који ће бити подељени у шест група, а припада ПУ „Моје детињство“.

Предвиђено је да радови трају око седам месеци, а званично почињу у уторак 27.фебруара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.