Кампања „Кад пијем не возим“ обележила 18 година

Kad pijem ne vozim

Кампањом „Кад пијем не возим“, Агенција за безбедност саобраћаја, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова – Управом саобраћајне полиције и Апатинском пиваром и ове године је за време фестивала „Беер фест“ промовисала важност одговорног понашања у саобраћају, 18. годину за редом.
Организатори кампање апеловали су на све учеснике у саобраћају да буду опрезни и одговорни.

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић подсетио је да је кампања „Кад пијем, не возим“, од великог значаја имајући у виду да је алкохолизам један од највећих проблема безбедности саобраћаја и код нас и у свету, наводи се у саопштењу Агенције.

„Поносни смо на чињеницу да ове године по осамнаести пут заједнички реализујемо ову кампању, што је чини кампањом са највећом традицијом у којој Управа саобраћајне полиције учествује. Поред традиције, ради се и о једној од кампања са највећим значајем, с обзиром да вожња под дејством алкохола представља један од највећих проблема безбедности саобраћаја“, рекао је Лакићевић.

Он је, у име МУП-а, захвалио Апатинској пивари на подршци и донацијама у протеклим годинама, наводећи као пример готово 200 алкометара најновије генерације.

„Овим путем апелујем на грађане да буду одговорни, да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол и да не дозволе да једна грешка и тренутак неопрезности заувек промени њихов живот и животе њихових породица“, навео је начелник Управе саобраћајне полиције.

В.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић казао је да је безбедност младих, али и безбедност свих осталих учесника у саобраћају, важна и да је управо то разлог због којег је Агенција за безбедност саобраћаја на „Беер фест-у“ и зашто разговара са младима на тему безбедног учествовања у саобраћају.

„Кад пијем не возим’ је једини исправан став у случају конзумирања алкохола. На многобројним летњим дешавањима, као што је ‘Беер фест’, али и током бројних манифестација и фестивала који нас очекују током лета широм Србије, потребно је да свако пронађе одговарајући начин да се на безбедан и сигуран начин врати кући. Веома је важно да сваке године подсетимо нове генерације да донесу кључну одлуку и да не седају за волан под дејством алкохола“, истакао је Стаматовић.
Додао је да не постоји никакво оправдање да онај ко је конзумирао алкохол седа за волан, нити да пристане да се превози са неким ко је конзумирао алкохол.

„Увек постоји добра алтернатива – такси, градски превоз, позив пријатељу или родитељима, а то је и једини начин како бисте се безбедно вратили кући“, изјавио је Стаматовић.

Директор Апатинске пиваре Игор Вукашиновић подсетио је да се ове године обележава 18 година од почетка кампање, наводећи да дуга традиција промовисања те кампање одражава нашу сталну посвећеност у промовисању одговорне конзумације.

„Постали смо пунолетни, али то управо значи још већу одговорност – како за нас тако и за све младе људе који са напуњених 18 година седају за волан. Наставићемо и даље да заједнички апелујемо и подржавамо све активности које имају за циљ превенцију вожње под утицајем алкохола“, навео је Вукашиновић

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.