Компанија Бамби инвестира 12 мил ЕУР у фабрику током ове године – У плану да се утростручи производња

Keksi

Компанија Бамби представила је Центар за истраживање и развој (Р&Д) у оквиру фабрике у Пожаревцу, а у који је уложено 2,5 мил ЕУР. Током ове године планиране су инвестиције у проширење инфраструктуре, увођење нових технологија, аутоматизацију паковања и долазак нових линија, вредне скоро 12 мил ЕУР.

Инвестиција од близу 12 мил ЕУР биће, како су саопштили, највећа појединачна инвестиција у историји компаније.

Додаје се да ће Бамби имати могућност да увостручи или чак утростручи садашњу производњу и омогући снабдевање централне Европе.

Осим јединственог Центра за Р&Д планирани су, како је наведено и радови на проширењу инфраструктуре, увођењу нових технологија, аутоматизацији паковања и доласку нових линија, што је део Мастер плана чија ће реализација донети потпуну трансформацију компаније.

Центар за истраживање и развој, који је са радом је кренуо почетком 2023. године простире се на 1.400 м2 функционалног простора, а јединствен је по мини производној линији која омогућава већу флексибилност у развоју нових производа.

Планирано је, како је наведено и постављање соларних панела у фабрици, као и унапређење енергетске ефикасности целокупне опреме и увођење хибридних возила.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.