Кула: Александра Ђикић шампионка Балкана

Šampionka

Протеклог викенда, одржан је Балкански шампионат за сениорке и сениоре у Подгорици. На Шампионату су наступиле националне селекције из 13 земаља. Као чланица репрезентације Србије у борбама појединачно (-55кг) наступила је и такмичарка из Куле, Александра Ђикић, која је остварила невероватан успех освајањем 1. места и златне медаље, те тако после 16 година донела сениорску балканску медаљу у Карате клуб „Хајдук”.
Александра је у првом колу победила такмичарку из Турске после резултата 2:2 на предност првог поена, затим је у другом колу савладала такмичарку из Хрватске резултатом 2:1 да би у полуфиналном мечу такође победила такмичарку из Србије резултатом 4:2 и у финалном мечу у борби за златну медаљу је савладала такмичарку из Словеније резултатом 8:0.
Александра је бриљантно одрадила све мечеве и остварила је један од највећих успеха у историји клуба дугој 47 година посебно што се ради о сениорској конкуренцији, а она има само 19 година и тек је изашла из јуниорске конкуренције. Она је поред појединачног наступа била и чланица екипе, али је нажалост наша селекција заустављена у борби за бронзану медаљу од стране репрезентације Северне Македоније. Она је годинама у назад једна од најперспективнијих такмичарки у Србији и актуелни је шампион државе што је и квалификовало и препоручило да буде део националног тима за Балканско Првенство. Са освајањем ове златне медаље она је и дефинитивно потврдила да је доминантно најбоља такмичарка у Србији у својој категорији и да са пуним правом очекујемо позив селектора за наредни Европски Шампионат који нас очекује у мају месецу у Задру. У прилог изузетности Александриног достигнућа говори и чињеница да се она окитила једном од укупно две златне медаље које је освојила селекција Србије па и то говори колико је било захтевно и тешко доћи до највишег степеника на постољу. Александру поред раскошног талента, краси велики рад и одрицање и важи за бескомпромисног “фајтера” у карате свету. Ово је највећи резултат у њеној досадашњој успешној каријери, али смо сигурни да може да направи и наредни искорак па да нападне и европску медаљу. У клубу смо изузетно поносни и презадовољни јер је ово још једна у низу потврда високог нивоа квалитета стручног рада у Карате клубу “Хајдук” и да смо ми вишедеценијски бренд у карате спорту препознат у домену континуиране производње врхунских такмичара и нових шампиона.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.