Кула: КК„Jaffa-All Stars“ посвећен здравом развоју деце и фер плеју

Kula: KK „Jaffa-All Stars“ posvećen zdravom razvoju dece i fer pleju

Насељено место Црвенка, осим што из разумљивих и познатих разлога носи незваничну титулу најслађег села, деценијама има и завидну спортску историју. Већини љубитеља спорта познато је какве су све успехе низали рукометаши, нешто старији житељи сећају се утакмица Фудбалског клуба „Црвенка“ у прволигашком рангу бивше Југославије, а своје место под сунцем налазили су атлетика и многи други спортови. Између осталог, завидну традицију има и кошарка, а од пре неколико година у Црвенки је почео са радом Кошаркашки клуб „Јаффа-Алл Старс“, који тренутно окупља пионирску и кадетску селекцију и који се такмичи у Квалитетној лиги Кошаркашког савеза Војводине. Иако млад спортски колектив, успеси им нису страни, те су тако кадети котирани међу шест најбољих екипа у Војводини.
Како је истакао Аранђел Семиз, тренер и оснивач Кошаркашког клуб „Јаффа-Алл Старс“, њихов примарни циљ јесте да деца одрастају у здравом, спортском окружењу, како би из њихове школе изашли спремни за нове спортске и животне изазове. Семиз је, такође, нагласио сарадњу са компанијом „Јаффа”, чија је несебична подршка од виталне важности за функционисање клуба.
„Тренутно клуб броји око 50 чланова распоређених у две селекције. У питању су кадети и пионири и обе екипе се такмиче у систему Кошаркашког савеза Војводине. Када је о кадетима реч, они тренутно учествују у плеј офу, дакле пласирали су се међу шест најбољих екипа у Војводини и то је један веома леп резултат. Тренутно радимо да то све протекне како треба и да остваримо што бољи пласман. Имали смо пример да нас је посетила Јасмина Јурас, која је врхунски судија са дугогодишњим професионалним искуством и која је одржала једно врхунско предавање о кошаркашким правилима. Поред ње, имали смо ту част да нам на тренинг дође Милан Гуровић, сада нажалост покојни Дејан Милојевић који је био фантастичан човек и заиста нам је значило што је био овде, затим некадашњи НБА играч Миле Илић, који води свој „Јао Миле“ подкаст, потом Миленко Тепић и његов саиграч Божо Ђумић, који је родом из Црвенке и доста других људи и радимо на томе да још неко посети наш клуб и види ово овде што ми радимо. Морам да напоменем да имамо јако добру сарадњу са „Партизаном“, конкретно сваке године организујемо „Јаффа Алл-Старс Цуп“ и они се врло радо одазивају, редовни су учесници тог турнира и мислим да ћемо наставити сарадњу. Када говоримо о подршци нашем тиму, генерални спонзор је компанија „Јаффа“ и пуно смо им захвални због тога и надам се да ћемо још дуго и успешно сарађивати. Поред њих, ту је и општина Кула, која нам помаже у складу са могућностима, а такође морам да напоменем и подршку коју имамо од компаније „Црвенка Пројект“ и та подршка веома значи“, поручио је Семиз.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.