Кула: Обележен Светски дан физичке активности

Dan fizicke aktivnosti

Светски дан физичке активности и ове године обележен је у парку у центру Куле. Запослени у Дому здравља Кула, у сарадњи са Општинском управом и многобројним покровитељима, окупили су спортске клубове са територије локалне самоуправе, децу из вртића и основних школа и друге организације, које у свом пољу деловања имају спортско усмерење и принципе здравог начина живота.
Деци и окупљеним грађанима обратили су познати кулски маратонац и професор у пензији, Зоран Јанковић, као и доктор, Федор Теодоровић који су им дали врло важне савете и поуке када је реч о важности физичке активности. Видео поруку упутио је и наш прослављени спортиста, кошаркаш Богдан Богдановић, који је изразио задовољство што бар на овај начин учествује у обележавању овог значајног дана. Деца из основних школа време су провела цртајући, трчећи, прескачући вијачу и ластиш, а у слободним тренуцима засладили су се производима компаније „Јаффа“, а млади каратисти Карате клуба „Хајдук“ и атлетичари Атлетског клуба „Хајдук маратон тим“ представили су активности које спроводе у оквиру својих спортских клубова.
Директорка Дома здравља Кула, докторка Весна Томић, најуспешнијим младим спортистима уручила је ваучере за куповину спортске опреме. Из Карате клуба „Хајдук“ ваучере су добили Лука Гириц, Михајло и Милош Крнајац, док су најуспешнији спортисти Атлетског клуба „Хајдук маратон тим“ Ана Новковић и Матија Шијан. Она се захвалила свим спортским клубовима, фармацеутским кућама и донаторима, у нади да ће обележавање Дана физичке активности постати део традиције.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.