Кула: Одржана промоција књиге „Благоје Јововић- српски херој у вучјој јазбини“

Promocija knjige

У Позоришној сали Културног центра у Кули одржана је промоција књиге „Благоје Јововић – српски херој у вучјој јазбини“. Организатори ове књижевне вечери били су „Родољубиви клуб“ из Куле и хуманитарна организација „Срби за Србе“. О књизи су говорили ауторка књиге и ћерка Благоја Јововића, Марија Јововић, професор Александар Настић и Станислав Рацић из Уједињеног равногорског покрета, а у културно-уметничком делу програма наступали су гуслари Љубомир и Ђорђе Павловић.
Ауторка књиге „Благоје Јововић – српски херој у вучјој јазбини“, Марија Јововић, истакла је књига настала као плод једног захтевног и веома широког посла, али да је на крају веома задовољна тиме што је својим радом отворила врата истини која гласи да је Благоје Јововић био истински српски херој.
„Писање ове књиге представљало је дуг процес и било је веома емотивних тренутака док сам писала о јунаку ове књиге као о оцу, супругу, пријатељу и, уопште, као о човеку. Био је дуг пут, али је такође било и веома интересантно. Морам да кажем да, као професорка, ми је драго што сам видела много младих људи и за мене је то веома дивно. Такође ми је драго што су људи имали велики број питања за мене и што сам имала прилике да на иста одговорим. Када је реч о другом делу књиге, не треба још много времена да протекне до завршетка исте, а могу да потврдим да ћу поново доћи у Кулу и да ћу одржати промоцију и другог дела“, поручила је Јововић.
Ово књижевно вече имало је и хуманитарни карактер, с обзиром на то да је сав приход од улазница у виду добровољног прилога ишао у сврху помоћи породици Чутурилов из Мошорина.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.