Кула: Представљен програм Европске уније „Грађани, једнакост, права и вредности“

Predstavljen-program-Evropske-unije-,,Gradjani,-jednakost,-prava-i-vrednosti

У Свечаној сали Скупштине општине Кула, одржано је представљање програма Европске уније, „Грађани, једнакост, права и вредности“. Присутни представници невладиних организација, удружења грађана, спортских колектива и просветних установа имали су прилике да чују на које све начине могу да учествују у овом програму и који су бенефити истог.
Присутне је најпре поздравио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, а након поздравне речи, Сања Атанасковић Опачић из Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, одржала је кратку презентацију о самом програму. Такође, овом догађају присуствовали су и државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог, др Иван Бошњак и посебни саветник министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Демо Бериша.
Државни секретар, др Иван Бошњак, рекао је да је Министарство од прошле године постало контакт тачка када је овај програм у питању, те да је програм постао доступан организацијама и установама широм Србије, што је само по себи значајно.
„Ми смо као министарство од прошле године постали контакт тачка за овај програм. Реч је о програму који вреди више од 1,5 милијарди евра и постао је доступан нашим организацијама, установама, општинама и градовима широм Србије, а самим тим и овде у општини Кула, где смо имали прилике да представимо шта овај програм нуди и на који начин организације и грађани могу да дођу и постану корисници тог новца. Наиме, читав програм намењен је оснаживању веза између земаља кандидата и оних земаља које су већ чланице ЕУ, а све у циљу бољег упознавања и успостављања сарадње“ поручио је Бошњак.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.