Кула: У току акција прикупљања старе хартије и уџбеника за помоћ Стефану

petefi

Основна школе „Петефи бригада“ у Кули покренула је акцију сакупљања старе хартије, картона и непотребних уџбеника, како би новац усмерили у хуманитарне сврхе, овога пута за помоћ ученику њихове школе, Стефану Шафарику, којем је откривен тумор на мозгу.
Контејнер ће бити постављен испред ложионе, па из Школе апелују на све грађане да се активирају и помогну.
Осим прикупљања старе хартије, на два места у школи постављене су кутије за прикупљање новчане помоћи за Стефана, а сваки прилог је добродошао и биће значајан Стефану и његовој породици.
По речима директора школе, Чабе Пожара, пошли су од идеје да многи уџбеници неће бити потребни ђацима у наредној школској години, а како не би стајали на полици и сакупљали прашину корисније је да их донесу у школу и да тако учествују у рециклажи која ће донети средства која ће потом бити усмерена у хуманитарне сврхе.
„За неколико дана је крај школске године и у ово време ученици и родитељи већ јако добро знају које књиге ће им бити потребне следеће школске године и које им неће бити потребне, што могу ставити са стране. Полазећи од идеје да им одређени број књига неће бити потребан, како оне не би стајале на полици и сакупљале прашину они могу да их донесу у школу и да нам оставе у контејнеру крај котларнице. И у школи је остао велики број старих књига и свезака и то ћемо све прикупити како би количина била што већа. Тражимо сарадњу са неком компанијом како би та хартија била рециклирана. Већ годинама у задњем делу дворишта прикупљамо стаклену и лимену амбалажу, папире и пластику и када се контејнери напуне то иде на рециклажу, школа добија одређена средства, што у овом случају можемо да донирамо“, поручио је Пожар.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.