Кула: Уприличен свечани пријем за ђаке генерације

Prijem Đaka generacije

Школска година приведена је крају, и док свршени основци и средњошколци очекују резултате завршних испита, најбољи међу најбољима, ђаци генерације, немају разлога за страх. Својим радом, трудом и уз много одрицања они су остварили невероватне успехе и утабали су стазу којом ће даље корачати.
Традиционално, руководство општине Кула, организовало је пријем за ђаке генерације. Једанаест најбољих међу најбољима, добили су пригодне поклоне и признања за остварен успех, уз поруку да се труд и рад увек исплате. Поклоне су им уручили председник општине, Дамјан Миљанић, и директорка Народне библиотеке, Драгана Дурковић.
Ђаци генерације за школску 2023/24. годину у општина Кула су: Јана Драгаш – ОШ „Иса Бајић“ Кула, Соња Вучинић – ОШ „Петефи бригада“ Кула, Лана Петровић – ОШ „Вук Караџић“ Црвенка, Сара Свитић – ОШ „20. октобар“ Сивац, Анђела Вуковић – ОШ „Никола Тесла“ Липар, Теодор Штрангар – ОШ „Петро Кузмјак“ Руски Крстур, Иван Фејди – Школа за основно музичко образовање Кула, Наталија Жирош – Средња школа „Петро Кузмјак“, Лана Рађен – Економско-трговинска школа Кула, Ратко Поњевић – Средња техничка школа „Михајло Пупин“ и Марија Стојковић – Средња стручна школа Црвенка.
По речима Дамјана Миљанића, сваки пут је задовољство видети велики број успешних ђака о којима треба говорити и којима треба посвећивати пажњу јер су само рад, образовање и знање сигуран пут успеха појединца и друштва у целини.
„Ово је период када се осврћемо и сумирамо резултате, пре свега у образовању. Ово је важан моменат за генерације које завршавају основну и средњу школу и настављају даље школовање. Сваки пут је задовољство видети велики број успешних ђака, а међу тим успешним ђацима издвајају се они који су најбољи. Бити најбољи је заправо ствар детаља, финеса и огромног рада. Издвојити се у маси добре деце у нашој општини велика је ствар. Они су порука свим другима – да иду тим путем, да не одустају, да буду бољи у наредним годинама или у послу којим се баве. Порука коју стално понављамо увек стоји – рад, образовање и знање су једини сигуран пут успеха појединца и друштва у целини. То је увек потребно истицати и наметати као тему – да причамо о најбољима, а не о најгорима. Те најгоре и проблеме треба решавати, али најбоље треба истаћи. Ђаци генерације, као и сваке године, симболично добијају лаптоп и књигу, а више од симболике јесте порука коју желимо да пошаљемо свим грађанима – да се труд и рад увек исплате. Бити најбољи није само коначна награда, ово је само једна фаза на путу који је пред њима и желим им да остану на том путу, да се труде да буду најбољи, да трагају за знањем и својом срећом и да не одустају од пута који су зацртали“, рекао је Миљанић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.