Лавров исмејао скорашње потезе Запада: Не треба придавати значаја ервопским конференцијама о Украјини

Lavrov

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изразио је скептицизам поводом недавно одржаних конференција европских лидера о Украјини, истичући да им не треба придавати превелики значај.

Лавров је нагласио да је приметан пораст броја западних конференција на ову тему, те да се чини како њима покушавају да надокнаде све мање интересовање и финансијске могућности за подршку режиму Владимира Зеленског.

– Французи и председник Француске Емануел Макрон претерано су одушевљени сазивањем оваквих догађаја. Не бих придавао превелики значај конференцијама које су организоване у Паризу – рекао је Лавров на конференцији за медије, истичући да такви догађаји никад нису дали конкретне резултате.

Шеф руске дипломатије упутио је позив Макрону да размисли о „рационалним идејама“ које би биле корисније и безбедније за Европу.

Ове изјаве уследиле су након недавног самита европских лидера у Паризу, где је Макрон истакао да, иако нема консензуса о слању трупа европских земаља у Украјину, „ништа не може бити искључено“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.