Мартиновић: О мојој смени одлучују странка, Влада и Скупштина

Tanjug Rade Prelić

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић рекао је да ће о његовој евентуалној смени одлучити странка којој припада и Влада Србије, као и већина у Народној скупштини и додао да он као министар наставља редовне планиране активности.

Одговарајући на питања новинара током обиласка поплављених подручја у Тополи он је подсетио да је упутио извињење свим грађанима Србије који су осетили погодјеним његовом изјавом у скупштини.

„Што се тиче моје смене, рекао сам, мене је на функцију министра предложио Александар Вучић и њему сам се прво извинио због моје изјаве а да ли ћу бити смењен о томе ће одлучити и странка којој припадам и Влада Републике Србије као и већина у Народној скупштини“, рекао је Мартиновић.
Поновио је да није имао намеру да увреди било ког човека који нема или не може да има децу.
„То што сам рекао је у великој мери извучено из контекста али сам свестан да је у једном делу јавности та изјава протумачена на начин да ја лично имам нешто против људи који немају децу, а немам. И свестан сам да је та изјава нанела одредјену политичку штету и председнику Републике и Владе“, навео је Мартиновић.

Додао је да ће његово министарство наставити редовне активностима и помагати локалним самоуправама.

„Што се мене тиче, свим грађанима Србије желим све најбоље и да сви заједно превазидјемо ову тешку ситуацију која нас је снашла услед елементарних непогода и да омогућимо да се живот у Србији настави даље и да решимо ове проблеме који су проузроковани великим кишама. То је наш посао, да решавамо проблеме грађана“, поручио је Мартиновић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs