Министар Гашић обишао Фабрику муниције “ Први партизан“ у Ужицу

Gašić
Министар одбране Братислав Гашић обишао је  фабрику муниције „Први партизан“ у Ужицу и том приликом изјавио да му је драго што види да сви производни погони раде пуним капацитетом.
Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Гашић је изразио задовољство што се у овом предузећу одбрамбене индустрије озбиљно размишља о инвестицијама и развоју.

„Драго ми је да видим да сви производни погони раде пуним капацитетом. Захвалан сам радницима Првог партизана што неуморно раде када су у питању потребе Војске Србије. Пословање предузећа веома је значајно и када је реч о привреди региона западне Србије“, рекао је министар одбране.

Гашић је указао и на значај запошљавања младих стручњака у одбрамбену индустрију Србије, што је, како је нагласио један од приоритетних задатака.

У саопштењу се наводи да су руководство и генерални директор фабрике муниције “ Први партизан“ Добросав Андрић представили Гашићу пословање тог предузећа, као и планове за нове инвестиције које би омогућиле да се у рад укључе нове производне линије.

Додаје се да је након састанка са руководством предузећа, министар одбране обишао погоне за производњу стрељачке муниције где му је представљен део опреме која је набављена у склопу модернизације капацитета и новог инвестиционог циклуса.

Гашић је обишао и новоизграђене објекте „Првог партизана“ на новој локацији.

Обиласку су, како се наводи присуствовали и помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.