Министар Милићевић говорио на отварању 26. Европске смотре српског фолклора дијаспоре!

Ministar

Министар без портфеља Ђорђе Милићевић као изасланик председника Владе Републике Србије Милоша Вучевића говорио је на отварању 26. Европске смотре српског фолклора дијаспоре која се одржава у МТС дворани у Београду.

Министар је поручио младима из дијаспоре да су у Србији у својој кући и да су им врата у Београду увек отворена. Захвалио им се на томе што широм света чувају и прослављају богато културно наслеђе које наш народ негује кроз песму, игру и традицију, а које нас повезује и подсећа на наше корене, без обзира на то где живимо.

Министарство без портфеља

– Драга децо, најважније је да сачувате свој језик и ћирилично писмо, српску културу, традицију и историју, као и да се после завршених школа у иностранству једног дана врате у своју отаџбину. Никада да не заборавите своју тробојку, која је симбол наше прошлости, садашњости и будућности – рекао је министар и истакао да све нас тробојка подсећа на храброст предака, али и подстиче да доносимо храбре и одговорне одлуке за бољу будућност свих наших сународника.

Министар је посебно нагласио одговорност њега и његових колега из државног руководства који данас одлучују о будућности земље, предвођени председником Александром Вучићем и премијером Милошем Вучевићем и позвао све сународнике да подрже одговорну и визионарску државну политику.

– Данас нам је јединство најпотребније, важно је јединство свих наших сународника где год живели, јер Србија и Срби су увек били јаки онолико колико су јединствени – истакао је министар Милићевић.

Манифестацију је отворио министар културе Никола Селаковић. На сабору српског фолклора учествује око 1600 извођача из укуно 21 фолклорног ансамбла српске дијаспоре из различитих земаља: Аустрије, Италије, Мађарске, Румуније, Немачке, Француске, Швајцарске, Словеније, Хрватске и Шведс

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.