Министар Вучевић: „У Народни покрет за државу добродошли сви којима је Србија изнад свега.“

Vučić

Потпредседник Српске напредне странке (СНС) и члан Главног одбора те партије, Милош Вучевић, изјавио је да „црвене линије“ за приступ Народном покрету за државу нису постављене и да ће напредњаци бити спремни да разговарају са свима којима је Србија изнад свега.

На конференцији за штампу, након седнице Главног одбора СНС-а у МТС дворани у Београду, Вучевић је рекао да се није расправљало ко може или не може да уђе у Народни покрет за Србију, већ само о тој идеји.

„Нисмо расправљали ко може и ко не може да уђе већ само шта је идеја. Како је прихваћено у чланству најбоље потврђују једногласне одлуке. А то није сваки пут када имамо различите теме на дневном реду“, рекао је Вучевић, одговарајући на питање новинара да ли постоје особе или странке које СНС неће желети у најављеном покрету, као и да прокоментарише како ће тај покрет бити финансиран.

Он је истакао да на састанку нису постављене никакве „црвене линије“ као и да мисли да је свима јасно ко неће бити део тог покрета.

Према његовим речима, подршку оснивању покрета дали су једногласно и чланови председништва и чланови главног одбора.

„Спремни смо да разговарамо са свима којима је Србија изнад свега, који не траже газде ни на западу, ни на истоку, који хоће да Србија доноси своје одлуке размишљајући својом главом. И да будемо политички културни да једни друге не оптужујемо изван Србије. И да не бацамо себи клипове у точкове и не правимо циркусе, какви су нам се дешавали и у Скупштини Србије, какви су се нажалост дешавали кад смо расправљали о најважнијим стварима“, напоменуо је Вучевић.

Додао је и да очекује да ће се покрету прикључити и велики број људи који нису део политичких странака и имају жељу и интересовање да буду део политичког простора Србије, а који имају своје ставове и свој кредибилитет и интегритет.

„Очекујемо и много нових људи који не виде себе у страначким инфраструктурама. Без обзира о којој се странци говори. Који виде себе у ширем надстраначком политичком покрету“, рекао је Вучевић и додао да је то тема о којој ће се тек причати.

Што се тиче разговора о организацији, Вучевић каже да су то једно разговори кроз страначке органе, а да председник Србије Александар Вучић ради нешто потпуно друго, што нема везе са страначким кампањама, јер има обавезу да обилази грађане Србије.

„Да се увери како је у Босилеграду и у Сурдулици, Трговишту, целом Пчињском или Јабланичком округу. Не само да седи на Андрићевом венцу, већ да обиђе целу Србију од Суботице до Врања, Зајечара до Ужица. То је оно што је радио и оно шта ће да ради. Да ли то неко доживљава као кампању, питање је личне перцепције, али то није није страначка кампања“, закључио је Вучевић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs