Министар за бригу о селу посетио општину Оџаци

Odzaci poseta

Министар за бригу о селу, Милан Кркобабић, посетио је општину Оџаци, где је разговарао са председником општине, Гораном Николићем, о мерама које Министарство спроводи, а како би се унапредили услови живота становника у сеоским срединама.
Након пријема у кабинету, министар, председник општине и сарадници, посетили су вишечлану породицу Ожеговић у Раткову, која је решила стамбено питање куповином куће на селу коришћењем средстава Министарства за бригу о селу.
Председник општине Оџаци, Горан Николић, истакао је да му је драго што Република Србија преко Министарства даје ове мере, које малим општинама веома значе, како би људи остали на селу, где ће добити свој дом, у којем ће гајити породицу и васпитавати децу. Путем ове мере до сада је 105 породица у општини Оџаци добило своју кућу, а исто тако, у плану је да још 14 породица добије свој нови кров над главом. Николић се овом приликом захвалио председнику Србије, Александру Вучићу и Влади Србије на свим мерама које доприносе развитку наше земље.
Министар Кркобабић изразио је задовољство што је једна донедавно празна кућа постала дом младих људи пуних ентузијазма и истакао да је само у Западнобачком округу додељено више од 450 кућа и позвао младе људе да слободно конкуришу. Такође, он је обишао и Дероње, где је разговарао са грађанима о мерама ресорног Министарства планираним за ову годину, као и о потребама становника, те о улагањима у развој туризма кроз културно-туристичке манифестације. За крај посете, гости су обишли Етно кућу у Дероњама, коју користе чланице Удружења жена, у којој су имали прилике да виде експонате који говоре о историји овог места.
У посети Оџацима, у пратњи министра, боравио је и академик Драган Шкорић испред Српске академије наука и уметности, који је родом из Бачког Брестовца. Он је овом приликом најавио велики научно-стручни скуп који ће се одржати у Академији 15. маја, а на којем ће се разговарати о стратегији развоја пољопривреде и села Србије и на којем ће бити представљени резултати пописа пољопривреде.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.