Начелник полиције Словачке: Претње члановима владе после покушаја атентата на Фица

Slovacka policija

Словачка полиција забележила је пораст претњи на друштвеним мрежамау члановима владе и високим званичницима земље након атентата на премијера Роберта Фица, саопштио је начелник полиције Лубомир Шолак на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, на друштвеним мрежама појавили су се коментари корисника који одобравају атентат на словачког премијера.

„Покушавамо да идентификујемо људе који износе ставове који подржавају овај чин“, рекао је он, додајући да има на десетине случајева, а полиција региструје и претње члановима владе и другим политичким лидерима.

Заменик начелника МУП-а Словачке Растислав Пољакович је нагласио да је појачано праћење група људи и места који могу представљати претњу, преноси словачки портал Актуалитy.

Словачки министар унутрашњих послова Матус Шутаи-Ешток рекао је данас да су припадници полиције појачали заштиту државних службеника, политичара и представника медија након покушаја атентата на премијера земље. Такође је оценио да је земља „скоро на ивици грађанског рата“.

Према његовим речима, укључене су словачке службе безбедности и регионалне полицијске управе.

Полицајци надгледају безбедност свих посланика практично широм Словачке. Такође је појачан мониторинг у близини телевизијских станица и дневних новина, преносе локални медији.

У Братислави је полиција данас поподне привела мушкарца који је осумњичен за претње посланику странке Смер-СД Ричарду Глуку.

Покушај атентата на Роберта Фица догодио се у среду након седнице владе. Премијер је изашао у јавност која га је поздравила, након чега се зачуло неколико пуцњева. Испоставило се да је стрелац био 71-годишњи мушкарац по имену Јурај К. из града Левице, који је након тога приведен.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.