Најновија анкета: Између Бајдена и Трампа само један одсто разлике

Tramp i Bajden

Председник САД Џозеф Бајден се у анкетама приближио бившем председнику Доналду Трампу и 46 одсто испитаника рекло је да подржава Трампа, док само један одсто мање тврди да ће гласати за Бајдена.

Анкета, објављена данас, извршена је од стране Њујорк тајмса/Сиене и показала је разлику о односу на фебруарско испитивање, када је Трамп водио са 48 одсто потенцијалних бирача, у односу на Бајденових 43, пише Хил.

Уколико се рачунају независни кандидати, Трампова подршка се смањује на 42 одсто, док Бајден губи од републиканског кандидата за 2 одсто, а за независног кандидата Роберта Кенедија Млађег, према анкети, гласаће 2 одсто бирача.

Седам одсто испитаника је такође рекло да не планира да гласа, а 6 одсто је рекло да није сигурно. Око 2 одсто испитаника рекло је да би изабрали неког другог осим Бајдена, Трампа, Кенедија или кандидата других партија.

Анкета је такође показала да је Трамп популарнији међу мушким бирачима, док се жене претежно опредељују за Бајдена.

Бившег председника највише подржавају људи између 49 и 64 године, а Бајден има највећу подршку међу гласачима старијих од 65.

Нешто мање од 70 одсто Афроамериканаца рекло је да би гласало за Бајдена, док само 16 одсто подржава Трампа, показало је истраживање. Бели бирачи пружају већу подршку бившем председнику у односу на садашњег, 53 према 39 одсто.

Бајден има предност међу факултетски образованим особама, и око 55 одсто испитаника са дипломом је рекло да ће изабрати актуелног председника, у поређењу са 39 одсто оних који су рекли да ће подржати Трампа.

Без обзира на ниво образовања, Бајден је популарнији код небелаца, а педесет посто хиспаноамеричких испитаника рекло је да би изабрали Бајдена.

Нешто мање од 60 одсто људи који себе сматрају расом која није бела, црна или латиноамеричка рекло је да би подржало актуелног председника.

Трамп, међутим, остаје популаран међу независним бирачима, великом гласачком групом која ће, како наводи Хил, утицати на исход избора ове јесени.

Бившег председника подржава 47 одсто независних бирача, док Бајден међу овом групом заостаје за Трампом за пет одсто, према истраживању Њујорк тајмса/Сиене, пише Хил.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.