Нападачи пуцали на пијаци у Нигерији, па отели жене и децу: Убијена 21 особа

Pijaca u Nigeriji

Наоружани нападачи убили су данас 21 особу и киднаповали непознат број њих у Кадуни, северозападној држави федерације Нигерије.

Нападачи су насумично пуцали на људе на пијаци села Мадака, а затим су киднаповали непознати број жена и деце, преноси Ројтерс.

„Нису се ту зауставили, већ су наставили да пале продавнице и возила, као и клинику у близини“, рекао је очевидац Абдулаганију Алију.

Напад се десио после масовног киднаповања овог месеца када су наоружани нападачи на мотоциклима отели више од 280 ђака у граду Курига.

Стотине људи је киднаповано последњих година у Нигерији, посебно на северозападу земље, а групе које врше отмице на северозападу одвојене су од милитантне исламистичке групе Боко Харам на североистоку Нигерије, иако је било информација да су повремено можда радиле заједно, наводи ББЦ.

У Нигерији је, у покушају да отмице буду спречене, 2022. усвојен закон према којем је плаћање откупа злочин и за то је предвиђена затворска казна од најмање 15 година, али до сада нико није ухапшен по том основу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.